Happiness Roses Over de grenzen van... Violet
 


Inspiratie


Textiele werkvormen zijn Annemie met de paplepel ingegeven door haar moeder. Na 15 jaar werken, als verpleegkundige, in voornamelijk de psychiatrie volgde ze de HBO-Mikojel waar ze een onderwijsbevoegdheid voor de creatieve vakken mee kreeg. Ze gaf 5 jaar het vak Handwerken op de Vrije School en in 1999 vestigde ze haar eigen Wolwerkplaats Moeder Aarde, die tot op de dag van vandaag haar stroom volgt. Onderwijs en gezondheidszorg komen hier bijeen.
Annemieís interesse is breed en diep, gelijk haar cursusaanbod. Ze wordt geÔnspireerd door de natuur en culturen uit verre landen. Haar streven is om technieken te behouden en door te geven. Ze werkt graag met recycling materialen en alle restmaterialen uit de werkplaats. 2014 Is het 7de jaar dat ze internationaal lesgeeft, daarnaast ook in eigen land en eigen werkplaats.
Haar kunstenaarschap vind zijn vorm in vele sluimerende ideeŽn die op een bepaald moment ontwaken of op haar weg komen. Ze kiest haar kleuren en uit de betreffende box(en) zoekt ze haar materialen bij elkaar, waaruit het uiteindelijke werkstuk tot stand komt. Ze laadt zich leiden door de omstandigheden, welke een beperking en uitdaging zijn. Haar grote liefde is borduren op vilt hetgeen ze voornamelijk intuÔtief doet.
naar boven naar boven