Vlinders

April 2009


De workshop vlinders vilten was een cadeautje voor mijzelf. De avond ervoor ben ik naar Sittard gereden en heb daar s’nachts heerlijk in een bed en breakfast geslapen zodat ik donderdag morgen na een goed verzorgd ontbijt op zoek kon gaan naar Wolwerkplaats moeder aarde.
Ik werd hartelijk ontvangen door Annemie en de overige deelnemers. We waren met weinig mensen maar voor de persoonlijke aandacht van Annemie en het onderlinge contact was dat natuurlijk erg luxueus. We hebben daar dan ook erg van genoten gedurende de 2 daagse workshop.

Na de start met de geluksthee, zijn we begonnen met het uitzetten van het frame van elektriciteitsdraad. Annemie had allerlei kleurige afbeeldingen van vlinders op tafel liggen ter inspiratie. Het uitzoeken van de kleuren wol was een feestje op zich.
En toen begon het grote werk. Eerst het lijf omwikkelen met de vlieswol die Annemie zelf geverfd had en daarna de wol uitleggen, de tekening op de vleugels aanbrengen en het aanvilten.
Je wilt maar doorgaan, maar het is echt nodig om af en toe even rustig de tijd te nemen voor een kopje thee, even te kijken bij de ander, maar ook om je eigen werk even van een afstandje te bekijken.Tussen de middag werden we verrast door Sjef die een heerlijke lunch kwam brengen.
De formaten van onze vlinders waren aan de grote kant, zo kwam aan het einde van de dag de twijfel of we het wel zouden redden om de vlinder in twee dagen af te krijgen. Wie wilde mocht s ‘avonds nog door werken, maar mijn armspieren vonden het genoeg voor deze dag. Samen met een andere deelneemster ben ik toen lekker gaan eten in Sittard en daarna weer terug naar mijn logeeradres.

De tweede dag begonnen we weer vol goed moed aan ons werkstuk. En dat werd beloond, want aan het einde van de dag waren de vlinders klaar. Allemaal heel verschillend van vorm en kleur. Iedereen was zeer tevreden met het resultaat.Als afsluiting was er limburgse vlaai en wisselden we onze ervaring uit.
Annemie, ik vond het heerlijk ontspannend om zo gezamenlijk in jouw atelier te werken, en ik kom zeker nog een keer terug.
Karen Bruinsma

Werk van Petra Röllicke in haar tuin.


naar boven naar boven